Scheepjes

Scheepjes is een Nederlands merk breigarens & haakgarens. 
Scheepjes heeft een ruim assortiment wol en katoen breigaren en haakgaren in alle mogelijke samenstellingen en kleuren. 

Bij interesse graag informeren naar de kleuren. Het kan namelijk voorkomen dat sommige kleuren op dat moment niet beschikbaar zijn. Ook bij grote hoeveelheden graag bestellen!


Catona

 

Scheepjes Catona is een gemerceriseerde katoen soort.  Ideaal voor het haken van amigurumi, knuffeltjes en alle denkbare meerkleurige haakprojecten. 

100% katoen
Haak/breinaald 2,5 / 3,5

 

colour crafter

Scheepjes Colour Crafter, een prima kwaliteit acryl garen met een zijdezachte touch in vele sprekende kleuren. Geschikt voor het maken van grote home-deco projecten zoals woondekens en kussens, maar ook voor kleding en voor het haken van amigurumi is het garen zeer geschikt. 

100% acryl
Naalddikte 4

Chunky monkey

Het grote voordeel van Chunky Monkey is dat het een Anti Pilling garen is. Door gebruik van handgemaakte items, of het nu een kledingstuk of knuffel is, kunnen er kleine bolletjes van vezels op het oppervlak ontstaan. Dit verschijnsel heet Pilling. Scheepjes Chunky Monkey heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor de kans hierop minimaal is. Geschikt voor grotere items als dekens, woondecoratie en kinderspeelgoed, maar ook chunky vesten, truien, mutsen en sjaals.

100% premium Acryl
Naalddikte 5

eliza

Scheepjes Eliza heeft een ongekende zachte toutch,  werkelijk zachter dan zijde. Zeer geschikt voor het maken van allerlei home deco projecten. 

100% Polyester
Haak/breinaald 5

legacy 

 Scheepjes Legacy is een zacht, ademend garen dat door haar twijning en grotere dichtheid geknipt is om de tand des tijds te doorstaan. Scheepjes Legacy is ongeverfd en verkrijgbaar in twee varianten: een premium blend 100% katoenen reeks, bestaande uit garens met een natuurlijke matte uitstraling, en een 100% gemerceriseerd katoenen serie, die zich onderscheidt zich door de gave, gladde draad en subtiele glans. 

100% Katoen
Naalddikte 3,5

Maxi Sweet treat

Scheepjes Maxi Sweet Treat is een zeer fijne gemerceriseerde draad.  Dit dunne haakkatoen is het perfecte garen voor fijne of kleine haakprojecten, kleding of bijvoorbeeld een kanten afwerking rondom een gehaakte deken. 

100% Glanskatoen
Haak/breinaald 1,25 / 1,50

panda


Scheepjes Panda is een zacht en harig garen. Ideaal voor allerlei home deco projecten, maar ook leuk voor amigurumi's of vrolijke kinderknuffels.  

100% Polyester
Haak/breinaald 4,5 / 5,5

softfun

Scheepjes Softfun is een heel zacht garen. Het heeft een veloursachtige look & feel en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zeer geschikt voor het haken of breien van een superzacht babydekentje of een heerlijke zachte knuffel. 

60% katoen 40% acryl
Naalddikte 3 / 4

softy

 Scheepjes Softy, heeft een fijne, superzachte draad met een kleine gloss en een touch die superzacht is. De dunnere draad is ideaal voor het haken en breien van figuurtjes zoals amigurumi en babypoppetjes. Maar Scheepjes Softy is ook zeer geschikt voor het haken en breien van babykleertjes. 

75% Polyester 25% Nylon
Haak/breinaald 4

stone washed

Scheepjes Stone Washed: het katoenen garen met de robuuste naam en zachte, wolachtige "feel" geeft alle haakprojecten een stoer en eigentijds uiterlijk. 

78% Katoen 22% Acryl
Haak/breinaald 3 / 3,5

sweetheard soft

Scheepjes Sweetheart Soft is een fluweelzacht textuurgaren dat bij uitstek geschikt is voor het haken of breien van knuffeldieren en zachte dekens, maar bijvoorbeeld ook om truien, vesten, handschoenen of mutsen een kraag of manchet van ‘bont’ te geven.

100% Polyester
Naalddikte 5 / 6

twinkle

Scheepjes Twinkle heeft een sprankelend glittereffect. De gebreide, katoenen draad met Lurex draadjes geeft een wow-effect aan elk project!  Dit glitterende katoengaren leent zich perfect voor het haken en breien van home deco projecten, maar ook zeker voor het maken van kleding en omslagdoeken. 

75% Katoen 25% Polyester
Haak/breinaald 4

whirl

Scheepjes Whirl is een heerlijk, gemêleerde garen wat beschikbaar is in verrukkelijke kleurcombinaties. Uitermate geschikt voor het maken van luchtige, lichtgewicht projecten.

60 % Katoen 40 % Acryl
Naalddikte 3,5 / 4